PROJECTS

CABBAGE TREE HOUSE BRIEF

Cabbage Tree House involved the renovation of an existing single-story brick residence located in a small fishing community south of Brisbane. The starting point of the design was the waterside of the house which we reorganised to include new indoor & outdoor living spaces to better make use of the North-Easterly aspect. The new living spaces flow seamlessly out to a timber boardwalk which cuts through the lawn and continues out to the beach and jetty. The creation of this space was central to the design with our client’s requirement to be able to host their large extended family while watching grandchildren explore the shoreline.  An upstairs retreat was also added which captures views out across the bay and drags prevailing sea breezes through to the lower living areas through the double height void. We then created a new formal entry which is accessed through a trellised screen on the south side of the house. This creates a more rational path to the public areas of the house while the form of the screen acts to graft the new works onto the existing building.

STATUS:

  • Completed 2018

BACK TO PROJECTS